האבנית הנו צורך של הטבע להוכיח שהאמירה של "יש מאין" איננה מדע בדיוני ובא וטופח על פניו של "האדם המשכיל והמלומד".
רכיבי האבנית העיקריים קלציום ומגנזיום,הנם מינרלים המומסים במים,כמו עוד הרבה מינרלים אחרים וטובים,משמעם של דברים שהממוססות האבסולוטית של המינרלים במים אינה פוגעת בצלילות המים,המים יכולים להיות עם ערכי מומסים גבוהה במיוחד אך עדיין להיות שקופים וצלולים להפליא.
האבנית הנוצרת בהרתחת מים צלולים,מעידה על יכולתו שלך הטבע לייצר "יש מאין" אילו לא היינו רגילים לתופעה היינו ודאי אומרים זה לזה "ראו איזה פלא"
את המינרלים המומסים ניתן למדוד בפשטות רבה ע"י מד TDS שמורה את סה"כ המינרלים המומסים במים ובכללם המינרלים המייצרים אבנית.
TDS– Total Dissolved Solids הנו מכשיר שימושי והכרחי בכדי לדעת את רמת המומסים המבוטאת ב-PPM כלומר בחלק האחד ממיליון או במג"ל שמשמעו מ"ג אחד בליטר.
ה- TDS הנו פרמטר חשוב לבדיקה מהירה של איכות המים והנו ערך הכרחי ב"תקנון בריאות העם" שזהו למעשה תקנון שנקבע ע"י משרד הבריאות ומכיל את הערכים הרצויים למי שתייה תקניים בארץ.
גבולות ה- TDS הנם כדלהלן :
ערך רצוי-עד 800 ppm.
ערך אסור – מעל 1500 ppm.
רמת מומסים גבוהה מעידה בד"כ על המצאות מומסים אסורים במים על כן החשש הכבד מערכים גבוהים, למרות שבהחלט יכולים להיות מקרים יוצאי דופן בהם ערכי המומסים נמצאים בתחום האסור אבל המים מצוינים לשתייה היות והמומסים הנם מינרלים טובים. על כן בעוד שלמי שתייה מהרשת ישנה הגבלה לערך עליון למים מינראליים אין הגבלה כזו היות והפרמטרים של המים המינראליים לא משתנים היות ומקור השאיבה לא משתנה.
ההגבלה היחידה במים מינראליים בשאר המקומות בעולם היא המצאות של מינימום 250 ppm של מומסים במים,שזוהי למעשה כמות המינראלים המינימאלית הדרושה למים שעדיין יוגדרו כמים מינראליים… "מסנן את האבנית מהמים"…..צועקות כותרות בפרסומי החברות,דבר המעיד על כשל בהעברת המסר,עם כל הכבוד השימוש במונח אבנית וקשירת המונח אבנית ל"אין אבנית" זהו למעשה גימיק פרסומי זול שבא לחקות את הסלוגן "אין אבנים" שבא להזכירכם מתחום עבודת הבניין ולאינתפאדות למינן כמו גם לתקופת האבן.
גיבוש האבנית או נכון יותר שיקוע האבנית מופיע במספר גוונים וצורות,כאשר הצורה הנה פונקציה של האנרגיה שהושקעה לגרימת השיקוע,והצבעים והגוונים הינם פונקציה של כמות וסוגי המינרלים ששקעו.
תצורת השקיעה (קלציט או ארגוניט) את המינרלים העיקריים ששוקעים ניתן למדוד ע"י ערכי קשיות שנמדדים כ-CaCO3 לטמפרטורה שמעל 105 מעלות ניתן גם לבדוק את שקיעת המגנזיום!.
מחקרים מראים שקיים קשר אמיץ בין קושיות המים לבריאות האדם,מים קשים הנם מים טעימים ובריאים לפעילות הלבבית,העצמות ומחזור הדם ובמיוחד המגנזיום!.
מים קשים מאפשרים באופן טבעי להפטר מעודפי חומציות בגוף האדם.
למרות שכמות האבנית ורמת הקשיות אינם בהכרח פרמטרים מדויקים לכמות הסידן החופשי הזמין לגוף האדם,ברור שככל שרמת קשיות המים גבוהה הסיכוי לקבלת מגנזיום זמין גבוהה בהתאם.
הנזק מהאבנית לתעשייה ולאדם הפרטי נמדד במיליארדים של דולרים ועדיין לא נמצא פתרון מושלם לנזקי האבנית,הנותן מענה לכמויות הגדולות של המים ובעלויות סבירות.