על פי טענת משווקי המגנטים בארץ ובעולם,המגנט משנה את המבנה של האבנית המתגבשת מצורה של קלציט לצורה של ארגוניט ובכך לא נמנע גיבוש אבנית אך נמנע אופי או תצורת מבנה האבנית,מאבנית שכבתית מזיקה ומעצבנת למחטי אבנית שלא שוקעים ואינם נראים,ואני טוען שאם יש את היכולת להמיר נגזרות של קלציט לנגזרות ארגוניט אנו בדרך נכונה לפתרון מצוין לנזקי האבנית.
חשוב לדעת שאבנית שוקעת רק פעם אחת בלבד,ברגע שהאבנית שקעה לא יתקיים תהליך כימי נוסף.
קיימים מחקרים המוכיחים שרק שהיית מים של כשש עשרה שעות מול שדה מגנטי מצליחים להמיר כ-30% קלציט לתצורה של ארגוניט.
כאמור לצורך הדיון חייבים להבין שקלציט שוקעת כשכבות ואילו הארגוניט בעלת מבנה מחטי שאינו שוקע ומזיק בשום דרך.
מזה שנים הועלו טענות בעד ונגד הטיפול באבנית בעזרת מגנטים,יתרה מכך אף נערכו ניסויים בהם ניסו להוכיח את יכולות המגנט בטיפול באבנית.
הניסוי כלל מגנט שנטבל במשך 16 שעות בתוך מים שנמדדו במדויק אחוזי הקלציט לפני הניסוי כשבתום הניסוי גילו המרה מקלציט לארגוניט שרמות של 30%.
עפ"י מחקר זה ברור שפתרון זה אינו ישים ולא רלוונטי.
אחת הבעיות בשימושי מגנט בתוך התהליך הנה הסכנה במגע של המים במגנט אשר משחררת מתכות כבדות ומסוכנות לתוך תהליך השתייה.
חברת טיפה טק הרימה את הכפפה והצליחה לייצר מעטפת מגנטית על בסיס ביו-מגנטים מסוג ניאודימיום אשר חזקים באלפי אחוזים מכל מגנט "פריט" טבעי.
הרעיון של טיפה טק אשר מעוגן בפטנט בין לאומי הוא בכך שהמגנטים משדרים מחוץ למים כוחות משיכה ובכך נוצרים כוחות סימטריים ההופכים את הקלציט לארגוניט מחד ומאידך מונעים משברי הברזל והחלודה להיכנס לתוך התהליך כך שהם נשארים בתוך הרשתות וממתינים לשטיפה שתתבצעת ע"י הלקוח.
הכוחות הביו-מגנטים החיצוניים מצליחים לתת תוצאות טובות גם במים עומדים וגם בזרימת מים רצופה.
טיפה טק הצליחה להוכיח שניתן להגיע לנקודת העבודה של המגנט בתחומים בהם ניתן לטפל באבנית בצורה טובה.
הפטנטים למעשה מיושמים במכשיר ושמו "לוטוס" שבו קיימת מנג'טת מגנטים המעניקים טיפול באבנית ובנוסף משמשת המנג'טה לפתיחה וסגירה של בית המסנן בקלות.
חומר המנג'טה הנו מסיליקון טהור למניעת דפורמציה מקרינת השמש ומוגנת UV
בשל הפיתוח המקורי שבו מטפלים באבנית ושומרים את רמות המגנזיום ההכרחיים לבריאות האדם קבלה טיפה-טק תו כחול לבן ממשרד הכלכלה
ומוצר הלטוס מופיעה הלעדית באתר של משרד הכלכלה .