העובדה היא שרוב פני כדור הארץ מכוסים במים- הסיבה שבגינה נקרא כדה"א "כוכב הלכת הכחול". עם זאת לא כל המים ראויים לשתייה, המים שראויים לשתייה נקראים המים העיליים שנמצאים במי התהום, אגמים ונהרות. כאשר בארץ מי התהום משמשים כשני שליש מצריכת המים.
צורך בסיסי
יש כמה תחומים בהם בני האדם אינם נבדלים מבני החיים ובכול הקשור לצריכת מים, נראה שאנו זקוקים למים בדיוק כמו החיות- אם לא הרבה יותר וזאת כי סיגלנו לעצמנו מגוון מנהגים שכוללים שימוש יומיומי שכולל מים. כך למשל הפעלה של מערכות תעשייתיות, ניקוי, חיטוי, שילוב של מים במגוון תרופות וכמובן החקלאות שמושתת על צריכת מים- כ64% מהמים מופנים לטריטוריה זו אצלנו בארץ.
80% מים
הגוף שלנו אומנם נראה מוצק- אך בעצם רובו הגדול עשוי ממים. המים מאוד חשובים עבור מגוון תהליכי בנייה של מגוון תהליכים. המים אחראים על חילוף חומרים, על הובלת מזון וכמובן מזינים את הגוף. כך שבאופן תמידי הגוף החי צריך להכניס לתוכו כמות יפה של מים על מנת לפצות על האובדן של הפרשות הגוף. מכאן שאנו מכניסים מים ע"י שתיה, מזון ומגוון אמצעים שונים ואילו אנו מוציאים מים ע"י שתן, הזעה, פליטה ונשיפה. כמו כן ההמלצה היא שביום ממוצע יש צורך לצרוך כ3 ל' מים.
רק בריאות
מלבד העובדה שצריכת מים מאוד חשובה גם יש לציין שיש חשיבות לאיכות שלהם. המים מכילים מגוון מינרלים שחשובים עד מאוד עבור גוף האדם ומחקרים רבים מראים שיש הבדלים בריאותיים מוכחים בין אנשים שצרכו מים בעלי הרכב אחד מול אנשים שצרכו מים בעלי הרכב שני, הבדלים שמשפיעים על מגוון מערכות חשובות בגוף האדם. על כן אם כבר צורכים מים יש לוודא שהם בריאים. כמו כן גם לטעם של מים יש חשיבות על הבריאות ולו בשל הנתון הפשוט שמים טעימים יותר שותים יותר ואילו מים בעלי טעם לוואי מרחיקים אנשים וגורמים להם לשתות דברים אחרים פחות בריאים, (אם כמובן שגם הם מכילים מים).